Menu

מי זוהר ודבש

27/2/18

לכבוד יום המשפחה אמא שלנו פינקה אותנו בסדנת בישול יווני במטבח של בושי.

בושי, (בושמת) מרדור היפהפיה מארחת במטבחה בכפר שמריהו כבר 15 שנים סדנאות אוכל מכל הסגנונות.

וכך הגענו בבוקר, לשמחתינו, אחיותיי, אימי ואני, לביתה המזמין והכפרי לסדנת בישול יווני והצטרפנו לעוד 5 משתתפות נוספות.

נכנסנו למטבח עמוס בתבלינים, ספרי בישול, ניחוחות, אוירה חמימה וישבנו סביב שולחן אוכל גדול באוירה לא פורמלית כשברקע מוזיקה יוונית נעימה. לבשנו את הסינרים האדומים של בושי ומיד התחברנו.

 

 

בושי, שהעידה על עצמה בהומור שהיא “פולניה מתייוונת” היא קסם של אישה, מלאת ידע בתחום הבישול, כייפית וזורמת. החיבור לשאר הנשים בשולחן היה מיידי ותוך כדי שיחה קולחת האוזו נמזג לכוסות, והכיף התחיל. הלן, ממשתתפות הסדנה שלה יש שורשים יוונים מהבית, סיפרה שהיא מצאה מחברת של דודתה וירה שבה יש את כל המתכונים לתבשילים היווניים האותנטיים ואפילו לימדה אותנו מספר מילים ביוונית.

 

 

בושי מכינה ארוחות גורמה כפריות ומשתמשת בחומרי הגלם הטובים ביותר. היא הסבירה לנו שבישול יווני דורש מעט יותר עבודה לעומת מטבחים אחרים, ושהיווניות האמיתיות לא עושות קיצורי דרך ומכינות הכל בעצמן. לכן, את ה”סטיפאדו” שדורש בישול של 6 שעות היא החלה לבשל מיום אתמול, כמו גם הבצק של הלחם היווני שתפח כבר.

 

 

בושי מלמדת תוך כדי הבישול כל מיני שיטות ונותנת טיפים מצוינים כמו איך להפטר מפוביה משמרים, או איך לשמור על התבשיל בקדירה שלא יתייבש? (מרטיבים ניר אפיה ומניחים מתחת למכסה בזמן הבישול).

 

 

הסדנה מעשירה את הידע הקולינארי ויחד עם זאת זו מייצרת דינאמיקה וחוויה אינטימית של נשים שמבשלות ביחד במטבח, צוחקות ונהנות וטועמות תוך כדי, משתפות בידע ונסיון אחת את השניה, והיו לא מעט רגעים שהזכירו לי את בית סבתי. הסדנאות כולן מיועדות, כמובן, גם לגברים.

 

 

 

 

אז מה הכנו אצל בושי?

 

צאזיקי – שהיה עדין ומושלם.

 

לחם זיתי קלמטה – כי אי אפשר בלי הבסיס הטעים הזה למנת הצאזיקי..

 

פלפל “שושקה” במילוי פטה – מנה מרשימה עם צבעוניות עזה מאד פשוטה להכנה.

 

שרימפס משולהבים באוזו – אותו אוזו פלומארי ששתינו במהלך הארוחה שימש גם לתבשיל הזה לבישול בלהבה.

 

ספנקופיטה – מאפה התרד והגבינה – התבשיל שכל כך מזוהה עם יוון בגרסה המעודנת והלא שמנונית שלו – עם עלי בצק פילו.

 

לביבות עגבניות של סנטוריני – מנה “הורסת” שהפתיעה את כולנו, חלקנו לא התאפקנו וזללנו ישירות מהמחבת. את המתכון למדה בושי מטבחית במיקונוס.

 

סטיפאדו – מאכל קדירת בשר מסורתי, שמקביל לגולאש ההונגרי, והביף בורגיניון הצרפתי.

 

ולקינוח – תותים עם יוגורט ודבש שעליו נמזגו מי זוהר ריחניים.

 

הסדנאות במטבח של בושי משתנות, לפי העונה, המוזה, והביקוש. לפעמים מתארחים שפים נוספים וכדאי להתעדכן במה שקורה באתר שלה.

 

 

להנאתכם, המתכון לפלפלים “שושקה” ממולאים בפטה

 

6 פלפלים מאורכים אדומים

 

250  גרם גבינת פטה משובחת

 

מעט יוגורט לריכוך

 

טפטוף שמן זית

 

1  פלפל ירוק חריף טרי, קצוץ קטן

 

מלח, פלפל

 

אורגנו מיובש, לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

לקלות הפלפלים בגריל. לקלוף.

 

לחרוץ את הפלפלים לאורכם.

 

לחמם התנור ל-180 מעלות.

למעוך את הפטה, להוסיף את היוגורט, שמן הזית והתבלינים

למלא את הפלפל

למרוח בשמן זית ולזר אורגנו  מיובש

לאפות כ 20 דקות עד שהגבינה מתחממת.

 

וכמובן לאכול עם הרבה שמחה בלב ועם בקבוק אוזו טוב. בתאבון

 

 

Facebook Comments

עוד בגריקית

ליוון פנים רבות. רובנו נוסעים אליה לחופשה על חוף חלומי

אתונה שלפני הכריסמס, הרחובות מתחילים להתקשט בחגיגיות עם אלמנטים מנצנצים

על האי לפקדה סיפרתי לכם כאן, ובקיץ האחרון חזרתי משם עם

קריירה שניה של סיגל סיוון יידוב כמעצבת פנים הובילה אותה

Instagram @ greekit

  • O my Greece!!
  • Hello Athens
  • Sailing vacation in Ionian sea, Greece
  • Wedding in Kea. Photograph: Ella Barak, Wedding: Wedaway
  • Get married in Greece.
Photograph: Ben Kelmer. Wedding production: Wedaway
  • Instagram Image
  • Mykonos old town
  • Taos paros

Greekit

תקנון

Copyright 2018 @ גריקית

Developed by Tiran Digital Management Design by studio shlomit toledo

Share on Facebook