Menu

כמו יווני

06/9/18

החיבור לעולם הקולינריה של אדי מזרחי, השף, שמוכר לכם בודאי מהעונה הראשונה של תכנית הטלויזיה ‘מאסטר-שף’ מתחיל בילדות בשכונת פלורנטין בשנות השישים.

הוא נולד לאבא שעבד כסבל בדרום תל אביב, בשכונה בה גרו הרבה סלוניקאים ובבית שבו בישלו עירוב של טעמים, מבוכריה, רומניה, יוון ותורכיה.

אבא שלו, שלא היה יווני, סיגל לעצמו דמות יוונית, מעין “זורבה היווני”, במראה, בשירה, בריקוד. הוא היה איש מרשים ובמרכז המסיבה היוונית של השכונה והמועדונים של אותם הימים.

 

 

 

גם אימו של אדי, נטמעה ונעטפה לתוך התרבות היוונית שהקיפה אותה, וכך נהנה אדי מכל העולמות והטעמים, מסבתא בוכרית משכונת התקוה, המבשלת בחסד עליון, ועד לאמא המבשלת “סופריטו” יווני (תבשיל של עוף ותפוחי אדמה מתכון מדורי דורות).ואופה בורקסים.

 

 

הילדות שלו, בה התייחסו לאוכל כאל דבר מקודש ומשפחתי, היתה מעין ספר זכרונות שהפך להיות משמעותי כשהתבגר והפך לעיסוקו.

 

 

במסגרת עבודה אחרת שלו, מצא את עצמו אדי מגיע למקומות רבים בעולם, וחווה ומכיר תרבויות ומטבחים נוספים.

 

 

תוך כדי מסע, הוא מבין שהוא יודע לבשל ושהתדר הזה מתאים לו בדיוק. בדרום איטליה הוא מעמיק את הידע ועושה צעד משמעותי נוסף בסקרנות ובלמידה שלו את הנושא.

שם הוא מבין שהוא מתחבר לבישול פשוט של “המאמות” ולומד מהסבתות המקומיות את כל תהליכי היצירה במטבח, מסתובב בשווקים, באזורים שונים של איטליה, מכיר את סוגי האוכל במחוזות השונים של המדינה ואף “הופך” להיות איטלקי במראה ובסגנון.

 

 

 

בשלב הבא, הוא מוצא את עצמו טס הרבה לאתונה וסלוניקי , שם הוא מתחבר לזכרונות משכונת ילדותו ומתחיל ללמוד את סודות ועומקי הטברנות, שבסופו של דבר ירכיבו את המנות שהוא מבשל במטבחו.

 

 

ב- 2009 אדי פרץ לתודעת הציבור ב “מאסטר שף”. שם הוא שיתף את סיפורו ואת זכרונותיו.

 

 

מספר לי אדי: “במאסטר-שף נפתח בפני מקום בו אני מתרגש ומספר את סיפורי, שם בישלתי את הזכרונות שלי כאשר הוריי כבר לא היו בחיים והרגשתי שזו זכות גדולה להיות ממשיך דרכם. זו אמנם היד שלי והצבע שלי אבל עם במקור והשורשים שהוריי הטמיעו בי”.

 

 

בעשר השנים האחרונות עוסק אדי בקולינריה, ומבשל לארועים של עד 40 סועדים, עם צוות קטן של חברים שעובדים איתו, ו-8 ספקים הכי טובים שהולכים איתו דרך ארוכה ומספקים לו את מוצרי הגלם הטובים ביותר, הוא חידד את המטבח לכדי מטבח גלילי ים תיכוני יווני, שמאד מחובר אליו, ומכין אוכל מסורתי בידיים, אפילו הבצקים והלחמים שהוא מגיש הם עבודת יד שלו.

 

 

המוטו שלו: “כל דבר ללא סיפור נשאר ברובד נטול נשמה, הסיפור נותן לדברים עומק, טעם ודרך”.

 

פרטים ליצירת קשר עם אדי:  054-2561267  |  פייסבוק  |  אינסטגרם  |  מייל

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

עוד בגריקית

סניף נוסף של הבית קפה MOTIV נפתח בימים אלו ברחוב

איזה כיף שיצא לי להכיר את שני ורנר, החיה ומתגוררת

היום אני רוצה לספר לכם על מקום ייחודי באי לפקדה.

עינת תלם, ארט דיירקטורית, מעצבת תפאורות, יוצרת, אוצרת תוכן, מוציאה

לכל הכתבות

Instagram @ greekit

Instagram has returned invalid data.

Greekit

תקנון | גריקבלוג

Copyright 2018 @ גריקית

Developed by Tiran Digital Management Design by studio shlomit toledo