Menu

Workshop Space in Agina

11/3/19

Among the spreading pistachio and olive trees, on Aegina island in the Saronic gulf, about an hour more or less from Piraeus, reside Emma and Markos’ home and workshop space, in which they shall host in May a 4 day long unique retreat.

 

Emma and Markos live on the island for nearly three years now, to which they gravitated following Markos’ Greek roots.

Emma describes life on the island as a place of sublime beauty – crisp blue sea, ancient olive groves, brilliant nature and illustrious energy.
Lately, the financial crisis seems to have declined from its prime days and the island attracts plenty of enthusiastic young spirits and a bloom of creation and innovations.

 

 

Heart to Heart – Compassionate communication

 

The retreat attends the themes of artistic self-expression and ‘compassionate communication’ tools for life, the fruits of the work of Dr. Marshal Rosenberg – aiming at helping us manage the interpersonal, social, organizational and personal connection relying practical methods based on listening, trust and empathy.

 

 

Emma

 

Emma – Ceramicist, Artist and experienced teacher will deliver the workshops, between the almond and pistachio trees.
She has practiced and lived in England, Australia and Israel, managing art projects in festivals and tutoring expressive art in schools.
The meeting point between creative expression with compassionate communication is a central ingredient in her teachings and craft, and she continues researching more paths of communication and with others and ourselves to this day.

 

 

Markos

 

Markos – A tour guide and chef, and a graduate of the Le monde Gastronomy, Patisserie and tourism institute, shall provide rich Mediterranean vegetarian meals at the retreat.

 

The Retreat

 

The workshops offer tools for compassionate communication, and will be a place to explore non-judgmental, self-expression. Discovering how to observe a situation and divide emotions, thoughts and ‘analysing’. Listening from the heart and expressing  our emotions and needs in the search of harmony, letting go of self-criticism and judgment, encompassing meditation, movement and creation are all elements that will be explored together.

The Retreat will be held in English.

 

 

 

 

Hotel Aeginitiko

 

An ideal opportunity

 

This is an ideal opportunity for anyone who wants to change the way that they listen and speak to themselves and others, whilst enjoying the beauty and the serenity of Aegina Island.

More information here

For early bird prices and contact  here

 

 

Markos Cculinary Tours 

Markos Papageorgiou – A tour guide and professional cook specializing in culinary and cultural experiences of modern Greece.

As a multilingual local, Markos runs culinary tours – a journey into the Greek experience – a world of local legends, sounds and scents.

Markos tends to share with the travelers in Greece from his personal world – his love for music, good food, the written word, culture and history. His experience includes work in the field of education (SEN, Waldorf, TEFL English teaching and nurseries), Gastronomy and tourism – in Israel, England and Greece.

 

FACEBOOK

 

 

 

Facebook Comments

More Posts

Among the spreading pistachio and olive trees, on Aegina island

The Greek island of Lesbos is located to the east

By Avi Azulay To tell you the truth? There aren’t

Athens before Christmas, the streets are starting to get decorated

Instagram @ greekit

  • איפה תאכלו פאי לימון בצנצנת, איפה תסעדו במסעדה שהיא גם מעדניה, איפה תישנו במלון עם הבר הכי מגניב בעיר, המלצות בילוי בסלוניקי לימי הקורונה בגריקית

http://www.greekit.co.il/סלוניקי/המלצות-טרנדיות-בסלוניקי/
  • זמן ליצירתיות
סלוניקי, שהוקמה בשנת 315 לפני הספירה, היא עיר היסטורית שהתפתחה לאורך הדורות.  ותודות למיקומה האסטרטגי בצד הצפוני מערבי של הים האגאי היא הפכה להיות מטרופולין חשוב של עמים רבים לאורך ההסטוריה – יוונים, תורכים עותומנים, רומאים, יהודים, סלבים כולם היו שם והשאירו את חותמם על התרבות והסגנון הארכיטקטוני של העיר.  כיום, סלוניקי היא עיר מרכזית ותוססת עם תנופת פיתוח ובניה מואצים בכל רחבי העיר.  לעומת זאת, במערב העיר, איזור הנמל הישן ששימש איזור תעשיה ונמצא על שטח של 120,000 מטרים רבועים מול הים, נשאר עם מבנים שנותרו ללא שימוש ובמצב מוזנח.  מיקומו הייחודי של האיזור מיועד להוביל את ההתחדשות ופיתוח העיר כולה, על ידי תכנון והקמה של מרכז עסקים חדש ומודרני שיכלול גם שטחי מגורים, עם חזון כללי לעיצוב מראה חדש לקו החוף המערבי של העיר. המטרה: יצירת מרכז שימשוך משקיעים, עסקים ומבקרים עם דגש על קיימות סביבתית וחברתית.  ARXELLENCE#2 תחרות רעיונות אדריכליים להתחדשות בסלוניקי  קול קורא לאדריכלים ויזמים להרשם לתחרות הצגת רעיונות מקוריים שיגדירו מחדש את מראה השער המערבי של העיר. את הפרויקט מובילה חברת ALUMIL חברה בינלאומית העוסקת באלומיניום ומערכות אלומיניום ארכיטקטוניות מתקדמות שממוקמות ביוון. בשיתוף עם ארגון האדריכלות העולמי International Union of Architects. בהתאם לתקנות אונסק"ו לתחרות בינלאומיות בארכיטקטורה ותכנון ערים.  לצפיה בסרטון הפרויקט https://www.youtube.com/watch?time_continue=207&v=xpRprVYxvQw&feature=emb_title  ההרשמה עד ה 25 במאי 2020  בדף זה:  העיצובים הזוכים יפורסמו בתאריך 25.11.2020 באתר ובקטלוג. והפרסים הם: מקום ראשון – 20,000 אירו מקום שני – 15,000 אירו מקום שלישי – 10,000 אירו מקום רביעי – 7000 אירו |  מקום חמישי – 5000 אירו |  מקום שישי – 3,0000 אירו.  תמונות המיקום:  תודה מיוחדת ליעקב אליס - אלומיל ישראל
  • אל בתי המלאכה הקטנים של אתונה
אנשי מלאכה, תבונת כפיים ויופי ואסתטיקה משכו את סקרנותה של דורית בוסקילה דהאן מאז ומתמיד. מגיל צעיר נגעה ועסקה בתחומי יצירה שונים, ולימים הפכה להיות מעצבת תכשיטים, בוגרת בצלאל והקימה צרופים - בית ספר לצורפות בו היא מלמדת צורפות ומעבירה סדנאות בנושאי יצירה.  מתוך המקום והאהבה לתחום היא החליטה לצרף עוד אנשים למסע הזה ויצרה תכנית סיור מלאכות באתונה, המאפשר לחוות מדינה שונה דרך המשקפיים הללו. יוון המשופעת בידע עתיק של צורפות, אריגה, קרמיקה ונגרות היא כר נרחב להעמקת הידע בטכניקות ובסגנונות מלאכות היד הייחודיים רק לה. הסיור הראשון נחל הצלחה גדולה וכעת יוצא לדרך סיור מלאכות נוסף בתאריכים 24-28 למאי 2020.  סיור מלאכות באתונה  הסיור מתאים לכל מי שמעונין לחוות תרבות ואמנות דרך היוצרים המקומיים:  אישה מיוחדת שעושה רפליקות של קרמיקה יונית עתיקה ומוכרת אותן בחנויות מוזיאון ברחבי יוון, נגר המייצר בוזוקי וכלי נגינה שונים, אומן המעצב ומייצר תכשיטים ותמונות מחלקי עצים הנפלטים לחוף הים, צורפת צעירה שיוצרת במתכת בשילוב של בדים צבעוניים ורקומים, בסטודיו לקרמיקה שמתמחה ברפליקות וב ATTIC BLACK ועוד.  מה עוד בסיור?  דורית מוסיפה פרטים: "את הסיור באתונה תלווה מדריכה מקומית מקסימה וביחד נסייר בעיר, ניצור, נתבל באוכל, בארכיטקטורה ובאמנות. נתארח בבתי מלאכה של אמנים מקומיים ואצל שלושה מהם נתארח גם בסדנה, נבלה ערב בטברנה, נטייל בשווקים, במוזיאונים, נאכל אוכל מקומי ונהנה יחד מחמישה ימים מעוררי השראה ומיוחדים בעיר המרתקת, שמשלבת בין עתיק ומודרני." הלינה היא במלון בוטיק מרכזי.  ליצירת קשר והרשמה: דורית בפייסבוק במייל
  • סלון יווני
תארו לכם חוויה קולינארית חדשה - אל מול הים התיכון -  סלון יווני לאונג׳ יווני ים תיכוני, עיצוב יוקרתי, קטן חמים ואינטימי, עם מנות סובבות ים תיכון מהמטבח האישי של השף גיא פרץ  נעימות הבוזוקי יכניסו אתכם מיד לאוירה, ואז... תתחיל ההצגה הקולינארית היישר מיוון. מיד כשתתיישבו יגיע המלצר עם מגש מאזטים מארצות הים התיכון: צזיקי יווני, פלפלים קלויים על פחמים בליטוף של שמן זית מקומי ושבבי גבינת פטה, קונפי טונה בכבישה ביתית היישר מטורקיה, שלל ירקות טריים וירוקים שנקטפו הבוקר עם דגש על חומרי גלם ים תיכוניים איכותיים ועשייה טרייה ומדוייקת, אלכוהול משובח, קוקטיילים ים תיכוניים על בסיס אוזו, ראקי, בוכא וערק בשילובים נדירים ותפריט יינות מגוון ועכשווי מהיקבים הטובים ביותר.  בין המנות הראשונות תמצאו: בייגל ירושלמי חם, חמאת זעטר טרי, שמן זית ועגבנייה טרייה מרוסקת, מיקס זיתים יווני בשמן זית. עלי גפן שגולגלו בעבודת יד על צזיקי נדיר. לביבות זוקיני פריכות באורגנו וגרידת לימון ארומאטית. סביצ׳ה דגי ים תיכון עם לימונים כבושים. סיגרים של לוקוס טרי קצוץ על הסכין. אנשובי טריים ופריכים. מאפה תרד טרי עם גבינות משובחות. שישברק של תרד וריקוטה ביוגורט לימוני חם. קציצות של מוסר ים וזיתים מרירים ולימונים כבושים עם חלה לוהטת.  במנות העיקריות:  דגי ים טריים שתבחרו מדיספליי הקרח שניצב במרכז המסעדה, מיטב הדגה היומית!, משתנה בהתאם למה שהגיע באותו הבוקר מהשלל! לוקוס פריך מטוגן, צלוי, צרוב או מבושל בקשירה מרוקאית, לברק על פחמים, בשמן זית ועשבים טריים, מוסר ים במלח גס ומרווה, ועוד.  לסיום: כנאפה טורקית עם גבינת ג׳יבנה, גלידת יוגורט ופיסטוק גרוס. לוקומדס, כדורי ספינג׳ יווני בסירופ שושנים קטאייף אגוזים וקינמון סיגרים של חלבה ותמרים ועוד פינוקים מיוחדים מהשף גיא פרץ.  שעות פתיחה: כל יום בבוקר ימי רביעי וחמישי - ערב ושישי צהריים המסעדה שוכנת בבמלון הבוטיק ווסט תל אביב, השוכן במתחם סי אנד סאן.
  • הפלגה באביב לאיים הסרוניים
רוצים להגיע למפרצים מבודדים ביוון שרק מעטים עדיין מכירים? לשתות כוסית אוזו על הסיפון ולנוח לצלילי רחש הגלים? לפגוש חברים חדשים ולחלוק אתם חוויות מסעירות? הגעתם למקום הנכון!! דובי קליין, הסקיפר והחוויה לוקח אתכם לאודיסיאה הקסומה שלכם ולחוויות גדולות מהחיים. עם מעל לעשרים שנות נסיון כסקיפר הוא יצר את הנוסחה לחופשה חלומית. החופשה היא על גבי יאכטה מאובזרת המפליגה בים האגאי למפרצים מבודדים ובמנזרים עתיקים, תבקרו בכפרים ציוריים ומיוחדים, תאכלו בטברנות אותנטיות, ותרקדו לצלילי בוזוקי. דובי וסיגל מזמינים אתכם להפליג איתם בקצב רגוע ובכיף, לחוות הרבה חוויות ולהרגיש את השלווה והמנוחה. איתם תפליגו לפינות החמד מיוחדות שהם אספו למפה האישית שלים במשך שנים של הפלגות ביוון, ידע מקומי שיביא אתכם למקומות הכי שווים.  תרצו לעזור לדובי בהפעלת היאכטה? הוא ישמח ללמד אתכם. בא לכם שיעזבו אתכם בשקט? תפסו פינה של "שאנטי" על הסיפון ותנוחו. מרגישים הרפתקנים? היאכטה תעצור לשחייה מרגשת בלב ים. לשנירקול במימי הטורקיז הצלולים. תהנו משיחות מעניינות עם אנשים מיוחדים, תכירו חברים חדשים, תתעוררו לצלילי הים ולמראה השחפים, תקבלו את היום עם קפה על הסיפון, תתרגשו מרגעי קסם שקורים רק על יאכטה וחוויות תחת שמים עמוסי כוכבים.  ההפלגה יוצאת בפסח 2020 לים הסארוני, תעצור ותעגון בכל יום באי אחר.  צריך רק לארוז כפכפים ובגד ים. חודש אפריל זו תקופה מיוחדת ביוון: האיים מתעוררים משנת החורף ומתכוננים לעונת הקיץ, האנשים מאד אדיבים והטברנות כבר מוכנות לעונה הבוערת. המרינות בתפוסה חלקית וכולם שמחים לחגוג עמנו את עונת ההתחדשות. את ערב הפסח נחגוג בארוחה (לא כשרה) חגיגית בטברנה.  מוזמנים להצטרף אליהם לחגוג את החיים כמו היוונים.  מסלול ההפלגה:  נצא מאתונה וגם נסיים בה ובדרך - אי הפיסטוקים אגינה, אי החמורים הידרה בו הזמן כמו עצר מלכת, העיירה הציורית אפידברוס והאמפיתאטרון המפורסם,האי פורוס עם התעלה היפה וחיי הלילה הידועים,  האי הקסום אגיסטרי עם חופי הטורקיז, חצי האי מתאנה ומעיינות הגופרית וכמובן טברנה Edem המפורסמת באתונה.  מסלול ההפלגה תלוי מזג אויר ויתעדכן מיום ליום בהתאם לאיתני הטבע. סיגל ודובי מתכננים לכם הפלגה רגועה ונעימה ככל האפשר.  מהרו והבטיחו את מקום בהפלגות הקרובות:  הפלגה ראשונה: 4-11/4 הפלגה שנייה: 11-18/4 מספר המקומות מוגבל לעד 8 איש הזמנות לפי חדר זוגי  לפרטים ולהרשמה צרו קשר: סיגל 054-7589789 דובי 055-8999408
  • וילות מפנקות בפיליון  לאלו מכם שמחפשים לנפוש בקיץ במקום מפנק, על חוף מושלם ביוון יש כתובת חדשה - וילות חדשות על חוף הים שבנייתן התסיימה זה עתה, ומציעות לכם חופשה יוקרתית על חוף ים במערב פיליון.  הוילות  את הוילות הקימו משפחה שהגיעו לכפר כתיירים והתאהבו במקום, באנשים, באוכל ובים. אלו הם 8 וילות מושקעות ומטופחות. מעוצבות עם המון תשומת לב לכל פרט ועם כל הנוחות שהייתם רוצים בחופשה - חצר נעימה ובריכה פרטית לכל וילה, מטבח מאובזר, מכונת כביסה ומייבש, סלסלת פירות העונה ועוגיות תוצרת בית. הוילות ממוקמות במתחם מטופח על חוף הים האיגאי בכפר Chorefto חורפטו, עם גישה ישירה לחוף ובסמוך לחופים מסודרים עם סוכות הצלה, מיטות שיזוף ושמשיות.  המיקום  חורפטו הוא כפר יווני אותנטי עם 5 טברנות, שני בתי קפה ובר.  ניתן להגיע ברכב משדה התעופה באתונה, סלוניקי או וולוס. מהעיר וולוס יש לחצות את רכס הר פיליון, בדרך יפהפיה עם נוף מרהיב, יער עבות ומפלי מים.  בחצי אי פיליון יש חופי ים מהיפים בעולם, מי טורקיז, מפרצים יפהפיים וחול ים לבן ונעים. כפרים ציוריים וקטנים, מסלולי טיול רגליים, שיט בסירה למערות כחולות, קיאקים, טיול ברכבת קיטור ביער פיליון ובין כפרים.  למי זה מתאים  במתחם יש שני סוגי וילות שונות: 4 מהוילות הן בגודל 140 מ״ר, ובהן ארבעה חדרי שינה ל 7 עד 8 אורחים, 2 חדרי אמבטיה ו-3 חדרי שירותים, מטבח מאובזר בנוחיות מירבית, שולחן אוכל בתוך הבית ושולחן אוכל בפרגולה בחוץ. לכל בית חצר ובריכה פרטית עם מיטות שיזוף ובר בי קיו. 4 הוילות הנוספות בגודל 75 מ״ר, בהן יש חדר שינה זוגי וגלריה לשני ילדים, מטבח קטן ושולחן בחצר. יחידות אלו חולקות בריכה גדולה וחצר.  הכי חשוב בפיליון  להוריד קצב, לנוח, לתת לשלוה להיכנס לגוף, להנות מאוכל יווני אותנטי, ספר טוב וציפורו - סוג של אוזו.  איך להזמין  היולית פתוחות לאורחים החל מחודש מאי ועד אוקטובר  להזמנת מקומות - השאירו הודעה
  • מותג ריהוט יווני בישראל
מותג עיצוב ריהוט יווני al2 מצטרף לנבחרת המותגים של רשת אליתה ליוינג.  המותג, שנוסד לפני פחות מעשור, הספיק לסחוף קהל אוהדים גדול הודות לתפישת עיצוב מפתיעה, מקורית ומוקפדת. קברניטי המותג מאמינים שהבית נמצא בכל מקום- "Home Is Everywhere"- כך הם מצליחים לגשר בין תרבויות, סגנונות ותמות עיצוב ולהנגיש את המוצרים לבתים במדינות שונות ברחבי הגלובוס ומעתה גם בישראל.  al2 מורכב מוות מעצבים אופטימיים, מלאי התלהבות וחולמי חלומות החליטו ליצור מותג חדש ולהציע לעולם ריהוט ייחודי, ברמה גבוהה. המותג מצליח בעולם בזכות מעצבים עטורי פרסים ומנהלים מנוסים ועם תפיסה חזקה של שיווק בינלאומי. בחברה מאמינים בעיצוב ללא פשרות, איכות, ונראות ממוקדת ויצירתית.  רהיטי al2 הפריטים מתאפינים בקו אקלקטי-ים תיכוני- על זמני. הסילואטות הגיאומטריות המעודנות, מסוגננות ומתכתבות עם סגנון הרטרו המוכר ואהוב. השימוש בחומרי גלם טבעיים, איכותיים ויוקרתיים מקנים לכל פריט מראה אותנטי, אמנותי, מהוקצע ופיסולי.  בתוך כך מציע המותג מגוון רחב של מוצרים בהם שולחנות סלון ואוכל, כורסאות, מזנונים, קומודות ושידות טלווזיה. בולטים בעיצוביהם מזנונים מדגמי ה- Ka-Bera וה- Wood ושולחנות סלון מסדרת ה-Mobius . כמו רבים ממוצרי המותג גם אותם ניתן לייצר בהתאמה אישית על פי צרכי הפרויקט מתוך מגוון גדלים, דוגמאות וגימורים. "פיסה קטנה מיוון" אצלכם בבית בישראל ניתן להשיג באולמות התצוגה של אליתה ליבינג.
  • אגיסטרי – אי קרוב ללב
יש לי חיבה עזה לאיים יפים ובעיקר אלו שקל להגיע אליהם. השילוב הזה של אי קטן, מיוער עם מפרצים קסומים וגם קרוב לאתונה (רק 40 דקות הפלגה ברחפת מפיראוס) ואני שם. אגיסטרי מוכר בעיקר למטיילים היוונים שאוהבים לבלות סופי שבוע במרחק סביר מהבית. לנו התאים מאד המקום כי הוא לא עמוס בתיירים, נגיש ובעל צביון אותנטי. הגענו לאגיסטרי וירדנו מהמעבורת בנמל קטנטן במרכז האי. התמקמנו בגסט האוס אותו הזמנו מראש - Rosy Little Village. אתר נופש ייחודי לחוף ים פרטי, מסעדה מעולה ואיכותית, חדרים נעימים ובסיסיים ומרחב חיצוני לסדנאות.  הכפר הקטן של רוזי -  את גן העדן המיוחד הזה הקימו רוזי ונונדס, בעל ואשה שהכירו והתאהבו בשנות השבעים בבר ברומניה, היא גרמניה והוא יווני, שביחד עם הצוות המדהים במקום יצרו חוויה וקסם ממש ליד הים. מקום האירוח שלהם מוקף אורנים, בלילה שומעים צרצרים מהעצים, החדרים מסוידים לבן, מקושטים בעציצים עם בוגונביליות והיביסקוסים. מידי פעם מארחים במסעדת המקום ארועים כמו חתונות קטנות. היה מעניין להכיר את הזוג ולשמוע את סיפור האהבה וההסטוריה של המקום.  מה עשינו באגיסטרי?  שכרנו קטנוע ב SKALA העיר המרכזית הקטנה, מרחק 10 דקות מהכפר של רוזי, נסענו לאורך החוף והגענו לשני חופים שהם חובה - הראשון הוא חוף Dragonera Beach חוף שמורת טבע עוצרת נשימה, ללא מלונות ובתים, הלינה מותרת רק בקמפינג המסודר. החוף נמצא בתוך יער הוא נחשב לחוף עם המים הצלולים ביותר באגיסטרי, הגענו אליו בשביל גישה נוח ומצאנו קנטינה עם בירה וכריכים. החוף היה שלו ולא עמוס. משם המשכנו בנסיעה קצרה - Aponisos. לחצי יום של בטן-גב-ספר טוב ורחצה באחד המקומות היפים ביותר שהיינו בהם. אפוניסוס הוא מפרצון קטן המחובר בגשר אל היבשה ויש בו שרותי קיוסק ואזורים מסודרים עם צל וכסאות נוח בחוף יש גם מסעדת דגים, שם אכלנו את ארוחת צהריים טריה ונהדרת.  מה עוד עשינו? הפלגנו ליום אחד לאגינה - האי השכן וליום טיול ל אי הקרוב הידרה - קראו כאן.  בילינו בסקאלה, העיירה הראשית שיש בה הכל - חוף ים נחמד, מסעדות, השכרת רכבים ואופנועים, בתי מלון קטנים עם בתי קפה. לסיכום, אגיסטרי אי חמוד מאד שקל להתאהב בו, הוא לא יומרני, הוא פשוט אבל נוח, יש בו מקומות לטיול ויש בו חופים נפלאים, הקרבה שלו ליבשת הוא יתרון גדול.  ברשת האינטרנט ניתן למצוא מגוון דילים ליוון בכל עונות השנה

Greekit

תקנון

Copyright 2018 @ גריקית

Developed by Tiran Digital Management Design by studio shlomit toledo

Share on Facebook