המשתה של אכילס
17/8/20
אתמול גיליתי את הדבר המפתיע הבא: יש בישראל חוויה של סעודה יוונית אמיתית! – לא “כמו”, לא “ליד”, אלא הדבר האמיתי.
איך הגעתי למסקנה הזו? אז ככה:
הוזמנתי להשתתף באירוע פרטי עם משימה ברורה: לכתוב ולספר לכם על אכילס פקלריס שעורך אירועי משתה יווני וסדנאות בישול כאן, בישראל, עליו שמעתי רבות מיודעי דבר.
הצטיידתי בחברה חובבת יוון שאוהבת לאכול והגענו למקום האירוע סקרניות ורעבות.
האירוע שנחגג היה יומולדת עגול לבעל הבית וכיאה לאירועים בעת קורונה הוא היה מצומצם, אך גם מושקע מאד.
כבר בכניסה לחצר הבית, הכל זעק – יוון! ממפות השולחנות המשובצות בכחול לבן ועד לקערות הרחבות העמוסות בלימונים שפוזרו ברחבי הגינה, את פנינו קיבלו עם קוקטייל אוזו לימון ונענע שנמזג לאורך כל הערב לכוסות, לשמחתנו הרבה.
‘אוכלים עם אכילס’ הוא למעשה משתה יווני פרטי של 13 מנות יווניות אותנטיות, לצד מוסיקה חיה, עליו מנצחים בהרמוניה מושלמת אכילס ונטלי, שמתבלים את הסעודה עם מוסיקה, הומור, אנקדוטות, סיפורים מיוון, ואירוח כמו שיוונים יודעים..
“ככה אוכלים ביוון – מנות גדולות, והרבה אוכל, בשפע”. הסביר לי אכילס כשעוד ועוד מנות זורמות לשולחננו:
צזיקי, סקורדליה וספנקופיטה, דגים ובשרים לפי מתכונים מסורתיים מאיי יוון. לצד כל החוויה הקולינרית הזו, מתנגנת ברקע מוזיקה יוונית חיה עם להקה של בוזוקי, אקורדיון וגיטרה ועל השירה – אכילס, כמובן. שמה של הלהקה: Philoxenia שפירושה: אהבת האירוח, או יותר מדויק – אהבת הזר.
טעימה מההופעה אפשר לקבל כאן:
והאוכל – וואוו.
נחשפתי למנות שטעמתי בכפרים אותנטיים ביותר של יוון, או במטבחי המאמות היווניות. מנות נפלאות, תאווה לעיניים ולחיך, שמורגש שהוכנו בנדיבות ובאהבה.
אכילס, למד בבית אימו את סודות הבישול האתונאי, ומהסבתות שלו את רזי המטבח הכריתי ואת זה של האי סירוס.
המנות שהוא מבשל ויוצר מבוססות על חומרי גלם פרימיום, ירקות טריים מחווה חקלאית בת קיימא, גבינות, חמוצים ותבלינים באיכות הגבוהה ביותר, המיובאים ישירות מיוון. שמן זית בייצור חקלאי מקומי, כך הוא מצליח לשחזר במדויק את הטעמים שחוווה בילדות ביוון, ולהביא לחיך הישראלי חוויה קולינרית יוונית אמיתית.
לסיפור החיבור של אכילס לישראל ולקיבוץ יטבתה, ההיכרות עם נטלי אישתו באילת אני לא רוצה לעשות לכם ספוילר, רק אומר שזה סיפור לא שגרתי, עם אלמנט חזק של טיימינג.
מהר מאד האירוע מקבל תפנית ונראה כמו טברנה שמחה ביוון. אי אפשר שלא להיסחף לריקוד, שמחה והנאה.
את הסעודות ואת סדנאות הבישול אפשר לקיים בבית הלקוח, או בלוקיישן שמותאם לכם באופן אישי.
לסעודה תוכלו לבחור מנות מתוך תפריט טבעוני, צמחוני או בשרי, ואת הלהקה אפשר להזמין לאירועים גם בנפרד ובלי קשר לסעודה.
Facebook Comments