
פשטות ולב רחב
11/6/18
המטבח היווני כולו תמצית של פשטות, ים תיכוניות ולב רחב.
למשפט המדויק הזה נכנסים סיפורי חיים של אנשים שבאמת מאמינים בדרך החיים הפשוטה ונעדרת המאמץ, ומייצרים פה בישראל חווית אירוח וטעם שמייצרת שמחה טהורה והנאה אן סופית של ביחד.
אני מתרגשת להגיש לכם את סיפור האהבה לאוכל היווני וליוון עצמה שהוליד מקום מופלא ומיוחד.
אלונה ושי הם בני זוג והם האנשים מאחורי “אלונה”, טברנה בייתית בצפון הארץ, שהם הקימו בהשקעה ובאהבה גדולה.
אחרי מסעות רבים שעשו והיוו עבורם השראה, הם החליטו להביא לתוך ביתם את חווית האירוח היווני. זה מה שהם אוהבים לעשות…לארח, לבשל ולשמח.
חוץ מאוכל טעים נורא, שלא ברור מה טעים יותר, עם שמות משונים כמו: ‘חורטה’, ‘גלקטובוריקו’ , ‘דולמדס’, ו’פנזרוסלטה’, אתם תשבו על מרפסת עץ יפה הצופה אל הנוף הפראי והפורח של הגולן, עם מטעמים ורעיונות שהזוג אסף בשנים האחרונות בטיולים ביוון.
אלונה, שהיא תזונאית, אופה ומבשלת ושי, שהוא נגר ומדריך טיולים ביוון, מייצרים לאורחי הטברנה שלהם חוויה ים תיכונית אותנטית ומרימה, עם אוכל עשיר וצבעוני, מוסיקה טובה שפותחת את הלב וסיפורים משביליה השמחים והמסתוריים של יוון.
החיבור של אלונה עם המטבח היווני נובע מתוך המחשבה שאפשר לקחת מרכיבים פשוטים, טריים, מקומיים, ים תיכוניים ולהפוך אותם לאוכל מצוין שיודע לבוא בהקשר הנכון, בצבעים הנכונים עם הטעמים שמתאימים לכל מה שקורה מסביב, עם מזג האוויר הגלילי הנעים, צלילי הבוזוקי, הריח האניסי המתקתק של האוזו.. בלי יומרות, בפשטות רכה וריחות שעולים מתנור במטבח ביתי קטן, עם חיוך ובאהבה גדולה, לחיים למוזיקה ולאוכל טוב.
הטברנה הביתית, הקטנה והאינטימית בחצר ביתם במושב שאר ישוב בגליל העליון, משתלבת בטבעיות מושלמת עם נוף הגליל.
בטברנה שלהם הכל זורם, אין שעות פתיחה, כי זו לא מסעדה וצריך פשוט לתאם ארוחה, גם בשבת.
התפריט משתנה בהתאם לעונה, טריות החומרים וחדוות היצירה במטבח.
אפשר לסעוד אצלם כחלק מטיול ונופש בצפון, אפשר לחגוג ארועים משפחתיים, מסיבות חברים, או להגיע במיוחד להתענג על האוכל והחוויה. הכל בתאום מראש.
מה יש בטברנה?
אירוח ביתי וחוויתי בסגנון יווני.
מוסיקה יוונית, משתה אוזו, יין ובירות חופשי ללא הגבלה.
סיפורים מיוון (אם רוצים) וארוחה יוונית של כ10 מנות (!) המבוססת על ירקות, גבינות ודגים, ללא בשר, ומוגשות לאט לאט למרכז השולחן. בסוף יש קפה וקינוח וזה השלב בו רובצים מדושנים או רוקדים ושמחים.
אלונה ושי מציינים מראש שרצוי לא להיות מוגבלים בזמן, בדרך כלל מעבירים אצלם כ 3 שעות מהנות.
גם אורחים טבעונים מתקבלים באהבה לטברנה, עם המון אופציות על השולחן, ואם רוצים אפשר להזמין אצלם ארוחה טבעונית מלאה מהחומרים הכי טובים.
לבקשתי, אלונה הסכימה לפנק אתכם בשני מתכונים יווניים של ‘הטברנה הבייתית’ שלה:
הציזיקי של אלונה
יוגורט 1.5 ליטר
6-7 מלפפון
ראש שום
שמן זית
מלח פלפל
את היוגורט מצמצמים ללילה בתוך בד (חיתול טטרה). בנפרד מגרדים את המלפפונים בפומפייה ומוציאים את הנוזלים במסננת או גם עם בד.
מוסיפים ליוגורט שצומצם, מגרדים/כותשים את השום ומתבלים לפי הטעם מלח פלפל והרבה שמן זית. מערבבים הכל יחד. מחזיק במקרר לכמה ימים בכיף.
______________________________________________________________________________________________
צ’יפס זוקיני
פורסים זוקיני/קישוא לפרוסות דקות (קצת יותר עבה מעובי של קולפן).
שוטפים את הזוקיני ומקמחים פעם ראשונה ברמת חפיף.
שוטפים שוב (ישארו נקודות דביקות של קמח ומים על הזוקיני שאלו בטיגון יהפכו לקריספיות) ומקמחים פעם שניה, הפעם, לקמח כמו שצריך את כל הפרוסת זוקיני ומשם להכניס לסיר עם שמן עמוק שחומם מראש.
לטגן 2-3 דק’ עד קצת השחמה. להוציא ולפזר פרמז’ן או גבינה מלוחה מעל ולנשנש בכיף.
______________________________________________________________________________________________
התעורר לכם התאבון? אתם יכולים ליצור קשר עם אלונה הנהדרת בטלפון: 052-637-8234
Facebook Comments