שבוע של יוון בתל אביב
24/1/19
בחודש אוקטובר האחרון התקיים בשוק צפון ברמת החיל אירוע “שבוע יוון” עם השף אקיס פטרזיקיס (הידוע בשם השף אקיס).
אקיס Akis Petretzikis הוא אושיית רשת מוכרת באירופה, הזוכה הראשון של מאסטר שף יוון. חתיך הורס עם מיליוני עוקבים ברשתות. יש לו אפילו עמוד יו טיוב עם מתכונים באנגלית לטובת מי שלא ממש שולט ביוונית
ביוון הוא ממש כוכב, הגיש תוכניות בוקר, תוכניות אוכל ברחבי העולם ובארץ. לדף הפייסבוק שלו. בשבוע יוון בישלו והגישו את המנות שלו מסעדות השוק.
למשל: פילה דניס על תבשיל ירקות יווני, שיפודי סופלקי עם מטבל סלט חצילים, סביצ’ה דניס בליקר צ’יפורו יווני, גירוס יווני בגרסה כשרה. ובגזרת המתוקים:
הלוקומדס: קינוח יווני מסורתי של כדורי בצק מטוגנים בחמאה ודבש.
על המוזיקה היוונית והבלקנית – דיג’יי יוני איאטרו. ברביעי הופיע יעקב מרי עם הלהקה היוונית שלו, בשישי התקיימה הופעה חיה של של דיוניסוס ולהקתו ‘בוזוקי גרוב’ (פיוז’ן טרנס ורוק עם מוסיקה יוונית) .
הפסטיבל נערך היה בשיתוף מחוז מרכז יוון, שגרירות יוון, לשכת התיירות היוונית בישראל ולשכת המסחר ישראל-יוון. היה שמח.
Facebook Comments